Terug naar overzicht

Vakkracht pur sang: Adriaan Kraster

Adriaan was al meer dan 20 jaar in vaste dienst toen hij besloot als vakkracht voor Syntec aan de slag te gaan. Inmiddels is hij in vaste dienst bij ons, en kun je wel zeggen dat hij de gedroomde vakkracht is.

Deel dit bericht:
Syntec

Sfeer en flexibiliteit

“Toen de mogelijkheid zich aandeed om over te stappen naar Syntec, heb ik daarvoor gekozen vanwege de grotere flexibiliteit in het werk dat je doet”, begint Adriaan. “Inmiddels ben ik er eigenlijk niet meer weg te slaan, de keuze om te blijven is een eenvoudige. Wat goed is, is goed. Zo simpel kan het soms zijn. De sfeer bij Syntec draagt daar natuurlijk aan bij: ik voel me hier op mijn gemak. Bovendien kan ik altijd bij mijn vaste collega’s terecht als er iets is. Ik zie mezelf hier dus nog wel een tijd zitten, de samenwerking is prettig en toekomstbestendig.”

Complexe arbeidsmarkt

Met zoveel jaar ervaring heeft Adriaan een hoop dingen zien gebeuren op de arbeidsmarkt. “Maar het gebrek aan nieuwe aanwas is nu wel een serieus probleem. Ik heb het idee dat jonge mensen meer vrijheid willen en verwachten dan wat het werk van ze vraagt. Dus of die instelling moet veranderen, of de manier waarop het werk ingericht is”, legt Adriaan uit. “Nu gaat er vooral heel veel kennis verloren, omdat de oude garde ermee stopt en de jonge garde niet massaal klaarstaat het stokje over te nemen. De oplossing heb ik niet, maar het is wel zonde om te zien. Ik denk dat iedereen wat moet geven en nemen om te zorgen dat vraag en aanbod weer dichter bij elkaar komt.”

Ons visitekaartje

Adriaan is voor Syntec de gedroomde vakkracht. Hij haalt zelfstandig werk en projecten binnen, en is voor ons een absoluut visitekaartje. “Ik vind het ook erg leuk om nieuwe collega’s mee op sleeptouw te nemen”,  vertelt hij. “Samen van gedachten wisselen over de techniek en alles wat er komt kijken bij het werken op locatie. Dat is denk ik ook waar nieuwkomers meer aan zouden moeten doen: naar buiten om projecten te bezoeken en met andere vakkrachten in gesprek te komen. De verbinding met elkaar zoeken lukt niet vanachter je computer, maar vanuit menselijk contact. Dat is ook waarom Syntec en ik zo goed bij elkaar passen!”

Inschrijven
binnen 5 minuten.

We hebben geen stapels gegevens nodig als je je wilt inschrijven. Sterker nog: het invullen van het inschrijfformulier hoeft nog geen 5 minuten te duren!

Ontvang vacatures direct in je mailbox