Terug naar overzicht

Syntec was mijn redder in nood

Ondanks dat Laura Nienhuis (39) een gat van zes jaar in haar CV had, is ze dankzij Syntec weer aan het werk gekomen. Ze is als vrouw een opvallende verschijning in deze mannenwereld. Laura: “In het begin moest ik mezelf echt wel bewijzen en laten zien dat ik het zware ‘mannenwerk’ ook aan kon. Maar nu ze eenmaal weten wie ik ben en wat ik kan, heb ik er dertig broers bij gekregen.“

Laura: “Mijn man had een eigen bedrijf in traditionele parketvloeren. Toen hij op een dag zijn kruisbanden scheurde was er paniek in huize Nienhuis, want hij was kostwinner en omdat het ongeluk gebeurde in een privésituatie, keerde de verzekering niet uit. Ik hielp wel mee met de administratie van het bedrijf, maar op papier had ik al zes jaar een gat in mijn CV. Werk vinden leek mij daardoor nog niet zo makkelijk.”

Deel dit bericht:

“Ik moest mezelf bewijzen, maar nu ze me kennen,
heb ik er dertig broers bij.”

Aan de slag als lasser

Laura kende Hedde-Jan (mede-eigenaar van Syntec red.) en wist dat hij een uitzendbureau had. Laura: “Ik heb contact met Hedde-Jan gezocht en hem verteld dat ik laspapieren bezit (tig 1 & 2) en dringend werk nodig had. Al snel kon ik een proeflas maken om te zien of ik het vak nog beheerste. Ondanks dat ik behoorlijk gespannen was, ging het goed en kon ik bij Friesland Campina in Bedum (Gr.) aan de slag als lasser. Goh, wat was ik blij dat het gelukt was. Hedde-jan was echt mijn redder in nood.”

Platte humor en dubbelzinnige geintjes

Dat Laura als enige vrouw in een team werkt van dertig mannen vindt ze geen probleem. Laura: “Ik hoef ’s ochtends geen aandacht aan mijn uiterlijk te besteden en ik houd ook wel van de platte humor en dubbelzinnige geintjes die mannen maken. Daar moet je wel echt tegen kunnen, anders moet je niet in een mannenwereld werken. Maar als ik ergens mee zit of mijn verhaal kwijt moet, dan zijn ze er ook voor me hoor. Ze doen een arm om m’n schouder en blijven niet lang in problemen hangen. Ze zijn heel praktisch ingesteld.”

Toen Laura twee jaar via Syntec werkte bij Friesland Campina heeft ze bij daar intern gesolliciteerd op de functie voor storingsmonteur. Laura: “Ik heb die functie gekregen en ben als het ware uitgekocht bij Syntec. Ik moest natuurlijk veel bijleren over zowel mechanische als technische systemen. Door verschillende cursussen te volgen, heb ik mezelf bijgespijkerd en ben ik nu breed inzetbaar.”

Inschrijven
binnen 5 minuten.

We hebben geen stapels gegevens nodig als je je wilt inschrijven. Sterker nog: het invullen van het inschrijfformulier hoeft nog geen 5 minuten te duren!

Ontvang vacatures direct in je mailbox