Terug naar overzicht

Na dertig jaar durf ik wel te zeggen
dat ik het lassen goed beheers.

Een krappe arbeidsmarkt Een goede lasser vinden is nog niet zo makkelijk weet ook Syntec. ‘Vakmensen liggen niet voor het oprapen, zeker niet nu de arbeidsmarkt krapper wordt’.

‘Als een vakman als Freddy Leeuwerke zich bij ons meldt dan willen we hem maar al te graag in dienst nemen.’ Dat heeft Syntec dan ook gelijk gedaan.

Freddy melde zich in 2017 bij Machinefabriek Rusthoven. Daar zochten ze een lasser. Omdat het om tijdelijk werk ging, werd Freddy ingehuurd via Syntec: ‘We hadden door dat Freddy een goede lasser was, dus voor ons was het duidelijk dat we hem aan ons moesten binden.’

Deel dit bericht:

“Toen de proeflas van Freddy werd goedgekeurd, heeft Syntec lascertificaten geregeld.”

Certificaten van bekwaamheid

Om aan de slag te gaan als lasser, moest Freddy een proeflas maken. Dit was nodig omdat Rusthoven met name bruggen voor civiele doeleinden maakt. Hierbij is het logischerwijs ontzettend belangrijk dat lasconstructies sterk en degelijk in elkaar zitten en dat medewerkers aan kunnen tonen dat ze voldoen aan de hoge eisen die hieraan worden gesteld.

Toen de proeflas van Freddy werd goedgekeurd, heeft Syntec lascertificaten geregeld.

Naast het maken van een proeflas en het verkrijgen van de bijbehorende certificaten, worden lasconstructies als die van Freddy ook nog regelmatig gekeurd door een onafhankelijke keuringsinstantie.

Freddy (47) is al vanaf zijn 17e aan het werk als lasser. Inmiddels al meer dan dertig jaar.

‘Ik vind het mooi om iets in elkaar te zetten, om ergens aan mee te bouwen’, vertelt Freddy. ‘Mensen denken soms dat het eentonig werk is, maar dat is het niet. Je moet kennis hebben van de materialen waarmee je werkt en nauwkeurig kunnen werken.’

Freddy: ‘Het is werk wat je met gevoel moet doen. Niet alleen tijdens het lassen zelf, maar ook met het instellen van het lasapparaat. Als je dit verkeerd instelt, wordt je las ook waardeloos. Je kunt nog zoveel gelast hebben tijdens een opleiding of stage, het echte laswerk leer je toch door het veel te doen. Na dertig jaar durf ik wel te zeggen dat ik het lassen goed beheers.’

 

“Het is toch fantastisch dat je zo’n grote constructie als een brug bouwt?”

Inschrijven
binnen 5 minuten.

We hebben geen stapels gegevens nodig als je je wilt inschrijven. Sterker nog: het invullen van het inschrijfformulier hoeft nog geen 5 minuten te duren!

Ontvang vacatures direct in je mailbox