Newes

Gespecialiseerd in het beoordelen, onderhouden, repareren, verbeteren en keuren van zaken als industriële stoomketels, leidingwerk en ovens. Hiervoor werken ze onder andere samen met Syntec Personeelsdiensten. De personeelscoördinatoren van het bedrijf, Rob Popken en Maria Akgul, vertellen over hun ervaringen met Syntec.

Zo ervaart Newes de samenwerking met Syntec!

NEWES is gespecialiseerd in het beoordelen, onderhouden, repareren, verbeteren en keuren van zaken als industriële stoomketels, leidingwerk en ovens. Hiervoor werken ze onder andere samen met Syntec Personeelsdiensten. De personeelscoördinatoren van het bedrijf, Rob Popken en Maria Akgul, vertellen over hun ervaringen met Syntec.

Directe communicatie

Rob trapt af: “Als ik over de samenwerking met Syntec nadenk, valt vooral de goede communicatie op. Ze spreken duidelijke taal en we hebben korte lijnen. Dat is ook hoe we het bij NEWES doen, dus we passen goed bij elkaar. En ook als er bij uitzondering een keer iets niet goed gaat, zien we altijd dat dit nooit aan de gedane moeite ligt. Dan kun je er alleen maar respect voor hebben.”

Niet alles zelf doen

Hebben we het over de arbeidsmarkt, dan zien Rob en Maria een grote uitdaging. Maria: “We hebben een inleenbehoefte van tussen de 160.000 en 200.000 uur. De grote uitdaging is om de huidige generatie te motiveren om voor een ‘vak’ te kiezen en de nieuwe aanwas te stabiliseren. Naast ons eigen opleidingstraject werken we daarom graag samen met Syntec en een aantal andere partijen. Zo hoeven we niet alles zelf te doen. Door de vergrijzing in het huidige personeelsbestand gaat er veel waardevolle kennis verloren, dus is het ontzettend belangrijk om actief te investeren in de vakkrachten van de toekomst.”

Veel mogelijkheden

Om de juiste mensen te bereiken, bezoeken Rob en Maria vanuit NEWES veel scholen. “Zo probeer ik met kennis en passie de jongere generatie enthousiast te maken”, vertelt Rob. “Daar hoort natuurlijk een eerlijk beeld van het werk bij, net als een inzicht in de landelijke projecten waar we aan meewerken. Als je graag werkt op grote, uitdagende projecten rond de Randstad en geen bezwaar hebt om door de week van huis te zijn, dan zijn er bij NEWES ontzettend veel mogelijkheden voor je.”

Het onderscheidende vermogen van Syntec

De inleenbehoefte van NEWES vervullen wij niet helemaal alleen, daarvoor werkt NEWES ook samen met andere partijen. “Waarin Syntec opvalt? Dat ze net als wij snel reageren en begrijpen wat we zoeken. Bovendien is de kwaliteit van de vakkrachten goed en zijn ze ook niet bang om ‘nee’ te verkopen als iets niet kan of lukt. Die transparantie en eerlijkheid maakt dat je precies weet waar je aan toe bent in een samenwerking, en dat wordt ontzettend gewaardeerd.”

Inschrijven
binnen 5 minuten.

We hebben geen stapels gegevens nodig als je je wilt inschrijven. Sterker nog: het invullen van het inschrijfformulier hoeft nog geen 5 minuten te duren!

Ontvang vacatures direct in je mailbox