Passie voor vakmanschap
Tamer Sheleh: “In Nederland doe ik nu waar ik in Syrië voor ben opgeleid”

Tamer leerde in Syrië zijn vak en vond in Nederland zijn plek.

Jarenlang verdiende hij in Syrië zijn brood als timmerman. Als vluchteling kwam Tamer in Nederland terecht, vastberaden om de taal te leren en een baan te vinden. Inmiddels werkt hij op een scheepswerf aan het Winschoterdiep, waar hij het werk doet waar hij in zijn thuisland voor is opgeleid.

“Toen Syntec hoorde wat ik kon, gingen ze meteen voor mij op zoek”

“Via een gezamenlijke kennis kwam ik voor een intake terecht bij Syntec”

“Via een gezamenlijke kennis kwam ik voor een intake terecht bij Syntec”, vertelt Tamer. “Toen zij hoorden dat ik in Syrië werkte als aluminiumtimmerman, gingen ze direct voor me op zoek binnen hun netwerk in de scheepsbouw.”

Tamer kwam terecht bij Esmee Marine, waar men onder de indruk was van wat Tamer aan kennis en kunde in huis heeft. Hij kreeg een werkervaringsplaats aangeboden en leert nu om om vloeren, wanden, plafonds en meubels in te bouwen in scheepshutten en stuurhuizen.

Trots is hij als hij vertelt. “Wat ik nu doe, komt overeen met het werk wat ik deed in Syrië.”

Als in de middag zijn werk op de werf is geklaard, gaat Tamer snel naar school voor taalles. Hij maakt lange dagen, maar is trots op wat hij hier in Nederland heeft bereikt. “Straks sluit ik mijn taalcursus af, hoop ik te slagen voor mijn inburgeringscursus én maak ik kans op een betaalde baan. Een baan die ik in Syrië ook met veel plezier uitoefende.”

Vacatures
in je mailbox

Maak een alert aan en ontvang passende vacatures in jouw inbox.

Schrijf je nu in

Wij helpen je met het vinden van een nieuwe baan. Schrijf je hier in en wij nemen contact met je op.

Schrijf je nu in

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, rtf, ods, otf, pdf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.

Vacature alert